News

23. september 2021

Ny kuglehane i blyfri messing (CW511L) til drikkevandsmiljøer, 51G

Pettinaroli har de seneste år arbejdet på at udvikle nye produktionsmetoder og -maskiner, som kan fremstille kuglehaner i afzinkningsfri, blyfri messing – blyfri messing CW511L.

Den første serie af kuglehaner i denne miljøvenlige messingkvalitet til drikkevandsmiljøer hedder 51G. Til en start kan du få den som muffe/muffe i fire dimensioner: ½”, ¾”, 1” og 1 ¼ ”.

Se produktfakta på ny kuglehane 51G ››

Mere korrosionsbestandig end rødgods – og billigere

Hovedårsagen til, at Pettinaroli nu kan levere kuglehaner i messingkvaliteten CW511L er, at koncernen de seneste år har investeret massivt i nye typer værktøjsmaskiner med kraftigere motorer end normalt. Messing bliver nemlig væsentligt sejere at bearbejde, når blyet fjernes. Og da materialet i sig selv er korrosionsfrit, er kuglehanen ubehandlet og fremstår i blyfri rå messing.

Vi har bedt Force Instituttet undersøge korrosionsbetandigheden i en række materialer til vores nye kuglehaneserie. Messingkvaliteten CW511L viste sig bedst af alle og endda bedre end rødgods. Og så kan vi endda sælge den nye 51G kuglehane til en lavere pris end rødgods-kuglehaner.

GDV-godkendt og på UBA listen

Den nye kuglehaneserie 51G er naturligvis allerede GDV-godkendt. Og messing i CW511L kvalitet er på UBA listen over godkendte metaller til drikkevandsinstallationer. Formålet med UBA listen er at sikre en god kvalitet af drikkevandet. Listen blev udformet af nogle af Europas største lande i 2011, som fx Tyskland, Frankrig og Holland. Danmark blev selv medlem af UBA-listen i 2018.

Vælger du at bruge den nye serie 51G fra Pettinaroli, arbejder du altså med en messingventil, der både er miljørigtig og samtidig har lang holdbarhed i de danske drikkevandsinstallationer. Og så er den et billigere alternativ til rødgods.

Produktfakta kuglehaneserie 51G ››

Har du spørgsmål om den nye kuglehaneserie 51G, så kontakt os på 6341 0900 eller ring til din konsulent i dit nærområde – find dem her ››.

Korrosion af metaller og levetid

Visse steder i Danmark er der korrosionsproblemer i drikkevandsinstallationer. Den afzinkningsfrie messingkvalitet, CW511L er valgt til kuglehaneserie 51G, da den er særligt velegnet i danske drikkevandsinstallationer, hvor vi typisk anvender rørsystemer i rustfrit stål, der presses sammen.

Da det danske drikkevand indeholder en række gode og naturlige mineralsalte, har det desværre også den sideeffekt, at vandet bliver elektrisk ledende og en galvanisk korrosion katalyseres.

Korrosion forkorter levetiden af ventiler og fittings i normal messingkvalitet uden overfladebehandling. Alle materialer vil korrodere over tid, så materialevalget handler om at give produkterne en acceptabel og lang levetid, inden de skal udskiftes.

51G ventilerne i blyfri og afzinkningsfri messing (CW511L) indeholder maksimalt 0,25% bly mod de gængse kvaliteter, der indeholder op til 2% bly. 51G er derfor markedets pt bedste valg både pris- og miljømæssigt.

 

Innovation med miljøbelastningen in mente

CW511L er et direkte resultat af Pettinarolis stræben efter at producere bæredygtige produkter. Og med tanke på, at vi skal skåne miljøet mest muligt, lancerer vi nu denne nye kuglehaneserie 51G, hvor der er tænkt på miljøbelastningen fra produktion og indtil produktet skal destrueres langt ud i fremtiden.

Nogle af de faktorer, som har spillet ind ved udviklingen af denne kuglehaneserie er korrosion /kuglehanes levetid, udledning af tungmetaller og genanvendelse af det udtjente produkt.

Hos Pettinaroli arbejder vi målrettet efter at kunne efterleve så mange af FN’s 17 verdensmål som muligt.