News

29. januar 2018

Hvordan ser det intelligente hjem ud i fremtiden?

Af Kim Pedersen, CEO, Pettinaroli A/S

Smartphones har skabt et helt marked for fjernstyring af så godt som alt – The Internet of Things er blevet en del af vores hverdag.

I dag tilbyder Pettinaroli det nyeste inden for gulvvarmeløsninger, som kan integreres til et avanceret SmartHome-System: Pettinaroli COMFORT IP.

Kernen i dette system er access pointet, som forbinder og kontrollerer funktionaliteten i hver enkel komponent i SmartHome-systemet. Access pointet overvåger klimaet, lys/skygge og sikkerhedssystemer samtidig med, at hele systemet har et åbent interface på din smartphone.

SmartHome-systemet fra Pettinaroli kan allerede styre belysning, alarmsystemer, skygger osv. – og kan samarbejde med den stemmestyrede assistent i hjemmet, Alexa Echo® fra Amazon.

Tal til dit COMFORT IP system, og systemet vil imødekomme dine kommandoer med et høfligt svar:

”Alexa, hæv temperaturen i badeværelset med 3 grader”,

og systemet svarer:

”Hæver temperaturen i badeværelset til 22 grader”.

iPhone’s Siri og SmartWatch

Vi kender denne teknologi både fra iPhone’s Siri og fra klimaanlæg i biler: I en bil med 4 sæder kan bilen individualisere klimaet inde i bilen, så du ikke behøver lide under den bagende sol gennem vinduet. Du skruer bare ned for temperaturen i din side af bilen!

Også SmartWatch måler alle dine data og synkroniserer med din smartphone. Det samme gør Pettinaroli COMFORT IP – og systemet kunne lige så godt modtage og reagere på de samme data.

Forestil dig, at dit hjem kan gøre som din bil:

Når hele familien er samlet omkring middagsbordet, foretrækker du 19 grader, mens din kuldskære partner gerne vil have 21 grader.

Trådløs strøm er tilgængelig (i hvert fald trådløs opladning), og det kan netop være nøglen til fremtidens køling/opvarmning af møbler, værelser, ja, måske endda tøj! Jeg forudser, at trådløs strøm bliver den store game-changer!