BÆREDYGTIGHED

Bæredygtighed & miljøansvar

Pettinaroli-koncernen startede for år tilbage sin rejse mod en mere miljøvenlig og bæredygtig produktion, et bedre arbejdsmiljø, og vi tænker konstant bæredygtighed ind i produkterne. Det ligger i vores gener, at kvalitet og bæredygtighed skal følges ad. Vi ønsker at gå i forreste led i denne udvikling, og vi er ikke bange for at investere i sådanne tiltag. Vi presser på for at skabe standarder og lovgivning hos myndigheder, da vi har den holdning, at hvis vi kan, så skal vi!

Pettinaroli er slet ikke i mål endnu, men vi er på vej i den rigtige retning og med den rette indstilling.

Nedenfor finder du certificeringer, som Pettinaroli har opnået. Du kan også læse meget mere om vores ambition om en grøn virksomhed her>>

Certificeringer & godkendelser

Vores ventiler godkendes til drikkevand under enten GDV, VA, DVGW eller WRAS. Vi har samlet en komplet oversigt over vores gældende godkendelser samt de godkendelser, der er under behandling. Oversigten finder du her>>

Udover godkendelserne på vores produkter, har Pettinaroli-koncernen også opnået en række certificeringer, som ses nedenfor. Tryk på den enkelte certificering for at se certifikatet.

ISO 9001

Med ISO 9001:2015 får vi implementeret strømlinede processer samt forbedret driftseffektiviteten, så vi sikrer os, at de rigtige beslutninger træffes for vores organisation.

ISO 14001

Med ISO 14001:2015 har vi forpligtet os til at begrænse vores miljøpåvirkning ved hjælp af en dokumenteret ramme.

ISO 50001

ISO 50001:2011 energiledelse er den internationale standard udviklet af ISO, der giver en anerkendt ramme til at styre energieffektivitet.

OQC

Certificering som sikrer, at en uafhængig organisation har gennemgået vores produkter for at overholde specifikke standarder for sikkerhed, kvalitet, bæredygtighed eller ydeevne.

Ecovadis

EcoVadis-vurderingen dækker over en bred vifte af ikke-finansielle pejlemærker, herunder miljø-/arbejdsmæssige og menneskerettigheder, etik og bæredygtige indkøb.

Læs mere om EcoVadis her

Sustainability Report 2022

Hos Pettinaroli har vi altid et klart fokus på bæredygtighed, vores miljø og de 17 verdensmål.

Det gælder både i forhold til vores produktionsprocesser og materialer samt vores virksomhed som helhed.

Vi ved, at den grønne omstilling er en proces, som aldrig stopper, og vi vil hele tiden gøre vores til, at miljøet belastes så lidt som muligt, samtidig med at vores kvalitet er i top.

I nærværende rapport for 2022 deler vi på en gennemsigtig måde, hvad vi har gjort, og hvad vi vil gøre med hensyn til bæredygtighed i vores produktion i Italien. I slutningen af 2024 vil vi også rapportere om året 2023 ved at tilføje alle de nye mål, vi har sat os.

Klik for at downloade

Elretur

Pettinaroli er medlem af Elretur, som varetager virksomhedens producentansvar og indsamler WEEE og/eller batterier på vores vegne. Med certifikaterne synliggør vi, at Pettinaroli har forpligtiget sig til at indberette data til myndighederne, der kræves som del af producentansvaret. Certifikatet viser med andre ord, at vi tager ansvar for vores produkter, når de er udtjente. Gennem vores medlemskab bidrager vi til mere og bedre genanvendelse og genbrug af elektronik- og batteriaffald. Vi er samtidig registreret i Miljøstyrelsens producentansvarsregister (DPA-System).

Tryk på nedenstående logo fra Elretur for at se certifikatet.