Pettinaroli-koncernen fylder 85 år

Pettinaroli-koncernen fylder 85 år og har aldrig været grønnere

I 1938 startede to italienske brødre, Giuseppe og Mario Pettinaroli, firmaet Fratelli Pettinaroli. Her 85 år senere er det 3. generation af familien Pettinaroli, der udstikker kursen for virksomhedens 11 kontorer i Europa og USA og navigerer sikkert i et globalt marked med stigende krav til virksomheders miljøansvar.

En fremsynet 85-årig

Længe før det blev smart at snakke om bæredygtighed og miljøhensyn, var Pettinaroli sig sit samfundsansvar bevidst. De seneste 20 år har vi arbejdet med at reducere vores ressource- og energiforbrug, så vi kan skabe en renere og mindre belastende hverdag i boliger, kontorer og andre bygninger.

Med 85 års historie i bagagen tør vi godt sige, at vi har solid erfaring med at producere ventiler og løsninger til VVS-branchen. Den erfaring bruger vi til hele tiden at forbedre de produkter, vi sender ud i verden. Ikke bare i forhold til kvaliteten, men også med tanke på det miljøaftryk, produktet sætter.

Ansvarlig produktion fra vugge til vugge

Det koster penge at producere miljøvenligt – men det koster meget mere at lade være. Vi har alle en forpligtelse til at sikre nok ressourcer på planeten for de kommende generationer. Og hos Pettinaroli har vi både evnerne og erfaringen til at gøre en forskel.

I dag styres Pettinarolis produktudvikling derfor ud fra vugge til vugge-princippet, og virksomheden opnåede i 2022 sølvstatus i den internationale bæredygtighedscertificering Ecovadis.

Genanvendelse er integreret i produktdesignet

Vi tænker genanvendelse ind i både produkt- og emballagedesign. Det betyder for eksempel, at vi har udviklet ventiler, der kan skilles ad i dele, der kan genanvendes uden yderligere dekonstruktion.

Færre skadelige stoffer

Vi reducerer alle skadelige stoffer til et minimum. Især bly har været et vigtigt fokusområde for os, da det indgår i mange metallegeringer for at lette forarbejdningen af metallet. Vi har investeret massivt i produktionsudstyr, der gør, at vi kan lave blyfri produkter, og vi har lanceret blyfri versioner af allerede eksisterende produkter. Ikke fordi der er krav om det, men fordi vi kan!

Reduceret energiforbrug

Vi har reduceret vores energiforbrug, og fra 2022 har vi udelukkende brugt elektricitet fra fornybare energikilder – blandt andet fra de mere end 5000 m2 solceller, der er monteret på vores fabrikstage.

Tænk globalt, handl lokalt

Pettinarolis motto, Think globally, act locally, afspejles også i vores støtte til lokale miljøtiltag og tiltag til uddannelse og øget trivsel for de næste generationer.

 

Se flere af vores bæredygtighedstiltag her

Du kunne måske fristes til at tro, at en virksomhed efter 85 års aktivt virke var klar til at smække benene op og nyde sit otium. Men så tror du fejl.
Vi er nemlig mere end klar til at gå forrest og levere ansvarligt producerede messingventiler og gulvvarme til bygninger verden over også de næste 85 år!
Se cases fra hele verden