Varmebehandling:

Din sikkerhed for messingkomponenter, der holder

Ved du, hvorfor Pettinarolis produkter har en fejlprocent på kun 0,00002 %?

En væsentlig årsag til den lave fejlrate er, at vi varmebehandler alle messingkomponenter.

(Og så selvfølgelig også, at vi har flere generationers ekspertise inden for messingkomponenter, et højeffektivt produktionsanlæg og kompromisløs kvalitetskontrol).

Hvordan foregår varmebehandling?

Ved varmebehandling bliver messingkomponenterne varmet op til enten 350°C eller 530°C. Varmebehandlingen kan modvirke korrosion og blødgøre messingen, så indre spændinger i metallet elimineres.

I venstre ovn varmebehandles stangmessing ved 350 gr. til blødgøring af materialet – fx manifold. I ovnen til højre indsættes en trådkurv fyldt med løse emner til varmebehandling ved 350 gr. til blødgøring og/eller 530 gr. til korrosionsbestandige materialer.

Hvilke messingprodukter er varmebehandlet?

Vi varmebehandler alle produkter, der bearbejdes, og hvor spændinger kan udgøre en risiko. Det gælder fx alle ventilhuse, manifolds m.fl.

Forskellige typer messing gennemgår forskellige processer mht. temperatur og tidscykler, alt efter hvorledes messingen bliver bearbejdet.

Almindelige messingprodukter gennemgår en blødgøringsproces ved 350°C, der forebygger mikrorevner i messingen

Afzinkningsfrie messingprodukter gennemgår en varmebehandling ved 530°C, der har til formål at genskabe strukturen i messingen, hvilket modvirker korrosion, samt at blødgøre messingen, så mikrorevner undgås.

Producenter varmebehandler forskelligt

Producenter af messingkomponenter gør én af tre ting:

  • Varmebehandler i ca. 4 timer – det gør Pettinaroli SpA
  • Varmebehandler med kortere procestid
  • Varmebehandler ikke.

Det er op til den enkelte producent at vurdere, hvilke dele der kræver varmebehandling.

Pettinaroli går ikke på kompromis med hverken procestid eller udvalget af dele, der behandles. Varmebehandlingen er en proces, vi vægter højt for at sikre kvaliteten på vores produkter, så du kan være tryg ved, at de komponenter, du arbejder med, holder.