News

9. juli 2019

Derfor skal du ikke slukke dit gulvvarmesystem om sommeren!

Du er måske én af de mange danskere, der efterhånden har fået installeret gulvvarme i din bolig. Gulvvarme er en komfortabel og energivenlig varmekilde, som du nemt selv kan regulere på. Men hvad gør du, når sommermånederne er ekstra gode? Hvis du slukker dit gulvvarmesystem, så bør du læse videre her – det er nemlig ikke en god idé at slukke for dit system.

COMFORT IP gulvvarme medregner solindfald

Gulvvarme sikrer generelt en komfortabel varme med små temperaturudsving.

For eksempel sørger Pettinarolis COMFORT IP gulvvarmesystem for, at temperaturudsvingene holdes helt ned på +/- 0,2 grader. Hemmeligheden bag den store nøjagtighed ligger i selve styreboksen.

COMFORT IP er din vej til intelligent gulvvarme >>

COMFORT IP bruger nemlig 3 døgn på at lære dit hus at kende ved hjælp af en udregning hvert 11. minut. Det betyder, at gulvvarmesystemet hvert 11. minut måler temperaturen og derefter sender varme ud, hvis det er nødvendigt. På den måde rammer den meget præcist den ønskede temperatur, samtidig med at den ikke lukker unødvendig varme ud.

COMFORT IP tager blandt andet højde for ekstern varme, som for eksempel solindfald. Systemet måler, om der er et stort temperaturudsving, som den skal kompensere for.

Fejlsøgning af dit gulvvarmesystem
Vi har samlet de 3 mest gængse udfordringer, når gulvvarmen driller:
• Pumpen kører ikke
• Styreboksen blinker
• Telestaten åbner ikke
Tips til fejlsøgning af gulvvarmesystemer>>

Det resulterer i et mere komfortabelt indeklima, fordi systemet ikke lukker ned for varmen flere timer ad gangen, men derimod løbende udregner varmebehovet.

Sørger selv for vedligeholdelsen

Hvad så, hvis temperaturen i din stue overstiger 22 grader pga. solindfald her i de varme måneder?

Solindfald kan dit gulvvarmesystem ikke gøre meget ved, udover at fortælle dig, at temperaturen er langt over den ønskede temperatur i stuen. Men det er her værd at huske, at gulvvarmen i sådan en situation ikke sender varme ud, fordi der ikke er et varmebehov.

Se instruktionsvideoer på Pettinarolis Youtube-kanal>>

Du kan derfor trygt lade din gulvvarmestyring være tændt – den står ikke og sluger unødig energi i sommermånederne, fordi der ikke er noget varmebehov, som sætter systemet i arbejde.

Men du vinder ikke noget ved at slukke dit system. Tværtimod! Det indbyggede motioneringsprogram i for eksempel COMFORT IP sørger for at motionere dine ventiler og din cirkulationspumpe i et fastsat vedligeholdelsesprogram i styringen; programmet kører også, selvom der ikke er noget varmebehov, og styreboksen derfor ikke er i arbejde. Motioneringsprogrammet mindsker risikoen for, at ventilerne sætter sig fast og derfor ikke kan give varme til efteråret, når det bliver koldere i vejret.

Lad derfor din gulvvarmestyring stå tændt hele året rundt – også i de varme måneder.

Gulvvarme kan blive til passiv gulvkøling

Vidste du, at det er muligt at ændre gulvvarmen til gulvkøling? I dag har nogle gulvvarmesystemer en kølefunktion, der betyder, at der bliver sendt køligere vand ud i dine gulve. Så kan du på varme sommerdage få kølige gulve, som aktivt nedbringer temperaturen i rummet.

Kølefunktionen sørger for passiv køling af gulvet, hvilket betyder, at temperaturen nedbringes med maksimalt 5 grader; det er for at undgå dannelsen af dug på dine rør, som i værste tilfælde kan resultere i svamp.

COMFORT IP kan hurtigt sættes op til passiv køling. Men for at få køligere gulve i sommervarmen, kræver det, at hele dit system er sat op til det. Ønsker du at høre mere om passiv køling og mulighederne, så kontakt din vvs-installatør.