8TALLET, Amager

8TALLET på Amager, bygningen

Ingen tungmetaller i 8TALLETs drikkevand

Samtlige Pettinaroli kuglehaner i det prestigefyldte 8TALLET på Amager er belagt med den smarte TEA-belægning, som gør kuglehanen korrosionsbestandig og sikrer en ubetydelig udledning af tungmetaller til drikkevandet – ja, faktisk et niveau, der ligger på halvdelen af den grænseværdi, som WHO anbefaler.

Ny TEA®B er bly- og nikkelfri

Siden 8TALLET blev indviet i 2010 har Pettinaroli arbejdet med at videreudvikle TEA belægningen med det mål at undgå brug af nikkel i overfladen. Det er nu lykkedes. På den nye version, “White Bronze” består belægningen kun af kobber og tin. Den er således 100% bly- og nikkelfri – og derfor ekstra skånsom ved drikkevandet. Den nye “White Bronze” (lys rødgods) overflade fremstår lys og skinnende.

“White Bronze” belægningen bruges foreløbig i Pettinarolis 51KE kuglehaneserie, cc50 brugsvandsfordelerrør og i vores nye vandmålerforskruninger.

51KE kuglehane, Miljøvenlig: nikkelfri og blyfri TEA B
701C og 701CR vandmålerforskruninger, Miljøvenlig: nikkelfri og blyfri TEA B
8TALLET på Amager, Køkken interiør
8TALLET på Amager, arkitektur

8TALLET

8TALLET minder om en traditionel boligkarré, som er blevet vredet og krydset, så den former et 8-tal. Det imponerende byggeri har både modtaget ”Scandinavian Green Roof Award” og en pris ved ”World Architecture Festival”.

8TALLET består af 476 boliger, fordelt på byhuse, lejligheder og penthouselejligheder med egne haver og/eller altaner.

Arkitekt: Bjarke Ingels Group A/S
Bygherre: Ejendomsselskabet St. Frederikslund Holding A/S
Ingeniør: Moe & Brødsgaard A/S
VVS-entreprenør: Danvvs ApS